Endüstriyel ya da geleneksel kalıp inşaat sektöründe ilerlemenin ve yükselmenin temel parçalarından biridir. İnsanlar evler ve yaşam alanları inşa etmeye başladıkları ilk süreçlerden beri kalıplardan faydalanır. Kalıp, betonun iyice sertleşip güçlenmesi tamamlanıncaya kadar bütünlüğünü koruması için kullanılır.  Endüstriyel kalıp kavramını basitçe tanımlamak gerekirse inşaatta kullanılan betonun amaca uygun görüntüye kavuşabilmesi için oluşturulan negatif model olarak tanımlanabilir. Endüstriyel ya da klasik kalıplar yardımcı malzemelerdir ve iskeleler yardımıyla kullanılırlar.

Kalıp sistemleri yatay kalıp sistemleri ve düşey kalıp sistemleri olarak gruplanabilir. Yatay kalıp sistemleri döşeme sistemlerini, düşey kalıp sistemleri ise perde ve kolon gibi sistemleri kapsar. Yine endüstriyel olsun ya da geleneksel olsun düşey ya da yatay kalıp sistemleri bir de vinç kullanılan kalıp sistemleri ve vinç kullanılmayan kalıp sistemleri olarak farklı farklı gruplandırılabilir. Vinç desteği olmayan veya vinç olsa bile vincin kullanılmadığı inşaat alanlarında kalıp hazırlanırken parçaların tamamen kas gücü ile taşınması gerektiği için kalıp malzemelerinin taşınabilir ağırlıklarda olması ve birbirlerine monte edilmesi gerekir. Bu sebeple kullanılacak olan malzeme ne kadar hafif ve boyut olarak ufak şekilde kullanılırsa, inşaatta çalışanların performansı da o kadar artmaktadır. Kalıp sistemleri kullanılırken maliyet açısından ekonomik olacak şekilde kullanılmalı ve ölçü konusunda uyum ve sızdırmanın engellenmesi gibi birleşenleri sağlanması gerekir. Kullanılan endüstriyel ya da geleneksel kalıp onu taşıyacak vinç kapasitesinin üzerinde olmamalıdır. Kalıp sisteminin kurulumunun ve çözülme işleminin kolay olması gerekir. Bu işlemlere harcanacak vakit arttıkça maliyet de yükselir. Genel olarak kalıpların temin ve kullanımı açısında öncelikli olan maliyetten kazanç sağlamak gibi görünse de kalıbın kullanıldığı süreçte verimli kullanım ve sağlam ve kaliteli şekilde elde edilmiş olması da son derece önemlidir.

Gelişen teknoloji ile birlikte tarımdan inşaata sanayiden endüstriye tüm sektörler kendini değiştirme ve geliştirme çabası içine girmiştir. Teknoloji, tüm bu sektörlerde verilen hizmetlerin hem zaman hem de maliyet açısından çok daha tasarruflu ve avantajlı şekilde elde edilebilmesine yönelik gelişmelere zemin hazırlamıştır. Ne var ki bazen bazı hizmetleri ya da ürünleri elde edebilmek için yapılabilecek maliyet tasarrufu göz ardı edilir. Çünkü bu hizmetin ya da ürünün alınacağı firmanın da para kazanması gerekmektedir. Endüstriyel kalıp ya da klasik kalıp tasarımı yapan firmaların çalışma prensibi bu kalıpları satıp para kazanmak üzerine kurulmuştur. BEO İnşaat olarak bizleri tercih eden iş ortaklarımızın proje maliyetini düşürebilmek amacıyla eldeki malzemelerle veya uygun maliyetli çözümlerden faydalanarak kalıp tasarımlarına binlerce dolar harcamadan işleyişin devam etmesi için çalışırız.

BEO İnşaat olarak bizler hizmet verdiğimiz tüm kişi ya da kuruluşları sadece müşteri değil, birer iş ortağı olarak benimseriz. Bu prensipten yola çıkarak bizlerden aldığınız hizmetin her bir aşamasında hem kaliteli hem de olabildiğince düşük maliyetli bir şekilde işlemleri tamamlamayı hedefleriz. Bu süreçte tasarım işlemini yaptığımız tüm kalıplarda müşteriye teslimat yaparken kalıp sistemiyle birlikte bu sistemin statik hesap raporları da teslim edilir. Bu raporlama işlemi hem denetçi firmaların hem de iş sağlığı ve güvenliği üzerine çalışan firmaların somut olarak ayrıntılarla inceleme yapmasına olanak sağladığı için bu firmaların yapılan imalata olan güvenini de arttıracaktır. Firmamızdan alınacak olan tüm hizmetlerde şeffaflık, kalite ve karşılıklı güven ilkelerini ana ilke edinmiş olan çalışma arkadaşlarımızla birlikte süreçlerinize eşlik etmek için iletişime geçmeyi bekliyor olacağız. Dilediğiniz zaman bizlere ulaşarak her türlü bilgi alabilirsiniz.